Afscheid Frans Griffioen

Frans Griffioen neemt afscheid als directeur van Elan Training
en draagt het bedrijf over aan collega Arnold Boender

foto-1111

Op 1 januari aanstaande stop ik na 35 jaar als oprichter, directeur en programma-ontwikkelaar van Elan Training. Een ingrijpende beslissing voor mij – wél met verstand én hart genomen. Ik kijk met gepaste trots en voldoening terug op wat wij in de voorbije decennia als Elan Training hebben mogen bijdragen aan tal van werkvelden en instellingen in de sociale sector.
 
Elan Training stopt uiteraard niet. Elan Training gaat door, met overtuiging en ongebroken ambitie. Ik geef vol vertrouwen het directeurs-stokje over aan mijn gewaardeerde collega Arnold Boender. Arnold is al sinds 2017 als trainer/adviseur bij Elan Training betrokken. Velen kennen Arnold inmiddels en hij stelt zich in januari per mail persoonlijk aan jullie voor.
 
Ik ben niet de enige die stopt op 1 januari. Ik word ‘vergezeld’ door Ina Nederveen, mijn partner en office manager. Voor ieder steun en toeverlaat in de meest brede zin. Zij gaat na 1 januari nog even door om Elles Baatje, de nieuwe office manager, zo zorgvuldig mogelijk in te werken.

A RICH PAST . . .
. . . AND A BRIGHT FUTURE

Dat was het motto van onze deelname aan de 3-daagse EUSe-conferentie in mei 2019 in de Beurs van Berlage Amsterdam. Elan Training was daar prominent aanwezig met een uitgebreide stand die druk bezocht werd. We hebben daar o.a. een aantal workshops verzorgd voor het internationale gezelschap van professionals die allen de filosofie en methodiek van Supported Employment voorstaan en in praktijk brengen. Ons gezamelijk doel was en is door voordurende uitwisseling en onderzoek de methodiek Supported Employment duurzaam verder te ontwikkelen om de klanten, d.w.z. mensen met een arbeidsbeperking en grote afstand tot de arbeidsmarkt zo krachtig mogelijk te ondersteuen, te coachen en praktisch te begeleiden naar een inclusieve arbeidsmarkt.

Download HIER de informatieve brochure (pdf) van de internationale EUSE-conferentie 2019 in Amsterdam

Elan Training heeft als eerste in Nederland consequent de methodiek van Supported Employment toegepast en is ook één van de grondleggers van het Ervaringsleren in Nederland. Toen ik 35 jaar geleden Elan Training oprichtte in samenwerking met destijds Job Entree, startte alles experimenteel. Ik ontwikkelde samen met hen en collega Hilde Johnson de eerste training onder de naam ‘Intensieve Training tot Jobcoach’. Dat werd vervolgens de ‘Opleiding tot Jobcoach’ die weer uitgroeide tot de erkende beroepsopleiding tot Jobcoach, inmiddels geaudit door Hobeon en erkend door NVS en Noloc.
 
Gaandeweg is Elan Training de grootste aanbieder en uitvoerder van Jobcoachopleidingen geworden voor zowel vrije inschrijvers als ook tal van op maat gemaakte incompany-opleidingen en trainingen voor gemeenten, instellingen, Rijksoverheid en meer. Wij voerden o.a. ook projecten en trainingen uit in het jongerenwerk, jeugdzorg, verslavingszorg en tbs-klinieken. Elan Training is veel meer en groter geworden dan van tevoren gedacht en ik zeg wel eens: “Het is een beetje uit de hand gelopen, maar we zijn er zeer content mee”.
 
Elan Training kan bogen op een uitstekend en gedreven team van hoog opgeleide professionals/vakmensen die uit eigen ervaring de praktijk goed kennen. Het zijn bevlogen trainers en docenten die er vol voor gaan. Zie daar de verklaring van de voortdurende groei en status van Elan Training.
 
Vanuit onze thuisbasis in Ulvenhout, het attraktieve opleidingscentrum De Geershof staan onze staf, office, onderhoud en keuken voor 100% klaar voor de studenten en cursisten, die ook in onze hotelvoorziening kunnen overnachten. Deze unieke all-in formule zal ook in de komende jaren op niveau blijven.
 
Ook op onderwijskundig gebied zal Elan Training niet nalaten om ook in toekomst proactief en innovatief in te spelen op de veranderende ontwikkelingen in het werkveld.

Tot slot . . .

dank ik iedere student, alumni, cursist, opdrachtgever en relatie dat ik mét en vóór jullie heb mogen werken. We delen en dienen uiteindelijk allen hetzelfde doel:
Kwaliteit van leven voor mensen die intensieve en extra ondersteuning en coaching behoeven om gelijkwaardig te kunnen participeren en kunnen delen in de maatschappij.
Geen tweedeling, maar echt en eerlijk delen. Voor ieder – van welke afkomst ook – een volwaardige plek in het sociale leven.
 
Ina en ik mogen terugblikken op a rich past en voor Arnold Boender en collega’s ligt vast en zeker a bright future in het verschiet.
 
Voor 2020 wens ik – nog net als directeur – ieder een een mooi, vredig en succesvol 2020.
 
Tot ziens,
Frans Griffioen

 
Ulvenhout 30 december 2019


Contact:
Elan Training
Geersbroekseweg 4, 4851 RE Ulvenhout (Breda)
tel 076-5611530
info@elantraining.nl