Leergang Interne Jobcoach

Nieuwe opleiding:

Leergang Interne Jobcoach

Leergang Interne Jobcoach


Steeds meer organisaties nemen mensen met een arbeidsbeperking aan. Met de Wet Banenafspraak zal dit alleen maar toenemen. Deze wet verplicht werkgevers immers om een deel van hun personeel te laten bestaan uit medewerkers met een arbeidsbeperking. In tegenstelling tot wat veel organisaties denken, is het inzetten van deze medewerkers goed mogelijk. Een vereiste is echter, dat een goede match bestaat tussen de betreffende medewerker en de werkplek. Inzicht in de beperkingen en kwaliteiten van de medewerker met een arbeidsbeperking is nodig om voor hem een passende werkplek te vinden binnen de eigen organisatie. Een Interne Jobcoach speelt hierin een cruciale rol. Hij is een medewerker van de organisatie die deze rol oppakt binnen zijn huidige functie of de functie van Interne Jobcoach vervult. Door niet alleen uit te gaan van de beperkingen, maar juist van iemand zijn kwaliteiten en talenten kan de Interne Jobcoach adequate begeleiding bieden om een juiste werkplek te vinden, creëren en behouden binnen de eigen organisatie. Dit kan laaggeschoold werk zijn, maar ook specialistische taken. Naast het coachen van de medewerker zelf, is vaak ook coaching voor de werkgever en collega’s noodzakelijk. Als Interne Jobcoach ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van begeleiding en beoordeling van de medewerker met een arbeidsbeperking. Je voert zowel organisatorische, onderwijzende en begeleidende werkzaamheden uit. Een juiste match tussen medewerker en werkplek kan resulteren in een meerwaarde, zowel voor de medewerker als de organisatie op maatschappelijk en economisch gebied.

Opleidingslocatie: Intern op de trainingslocatie van Elan Training De Geershof in Ulvenhout bij Breda
Op aanvraag ook incompany mogelijk.
Niveau: MBO+ niveau
Opleidingsduur: 6 dagen (12 dagdelen) in 3 tot 4 maanden
Groepsgrootte: 8-14 deelnemers
Prijs compleet: € 2.225,- btw vrij

Startdata en inschrijfformulier:

Leergang Interne Jobcoach   •   Een nieuwe datum wordt medio maart bekend gemaakt  


Download Brochure Leergang Interne Jobcoach

Verstuur het aanvraagformulier en ontvang de brochure (pdf) in je mailbox.

Velden met * zijn verplicht.

Je naam*

Je email*

Woonplaats*

Je organisatie / werkgever

*Wil je de nieuwsbrief van Elan Training per mail ontvangen?

Ja   Nee


Voor wie is de leergang Interne Jobcoach bedoeld?

De leergang is bedoeld voor alle professionals die binnen de organisatie de rol of functie hebben om mensen met een beperking binnen de eigen organisatie te begeleiden bij het vinden en behouden van passend werk. Het gaat hierbij bijv. om HR-adviseurs, opleidingsfunctionarissen, leidinggevenden, senior- collega’s en jobcoaches.

De leergang is vormgegeven op mbo+-niveau en vereist tenminste een mbo werk- en denkniveau op niveau 4. Daarnaast dien je in loondienst te zijn bij de organisatie, waarbinnen je actief bent of gaat zijn als Interne Jobcoach. Je moet de mogelijkheid hebben om minstens één medewerker met een arbeidsbeperking te begeleiden tijdens de opleiding. De opdrachten van de leergang, dien je namelijk zo veel mogelijk uit te voeren in de eigen praktijk.

Toelatingseisen

De opleiding is vormgegeven op hbo-niveau en vereist een hbo werk- en denkniveau. Voor de toelating wordt je vooropleiding, een relevant werkveld en je motivatie beoordeeld.

Vooropleiding: MBO-niveau
Werkplek: Relevante werkplek, waarin je tenminste 1 medewerker met een arbeidsbeperking kunt begeleiden tijdens de opleiding

Wat leer je?

Na afloop van de leergang ben je in staat omals interne jobcoach medewerkers met een arbeidsbeperking effectief te begeleiden bij passend werk binnen de eigen organisatie.

Startdata Leergang Interne Jobcoach

De leergang Interne Jobcoach start meerdere keren per jaar.
Voor elke start kun je je met het betreffende inschrijfformulier inschrijven.

Je kunt ons ook bellen of via de contactpagina contact opnemen als je vragen hebt.

De exacte tijden en lesdata vind je tevens op het inschrijfformulier (zie hierboven).

Tijdens de leergang wordt gebruik gemaakt van de Supported Employement methodiek. Dit is een belangrijke methodiek voor de jobcoach om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden. Hieronder vind je een globale indeling van het programma.

Incompany

Elan Training verzorgt al haar opleidingen en trainingen ook incompany.

Meer informatie hierover vindt je op onze webpagina Elan Training Incompany


Contact:    tel 076-5611530    |    info@elantraining.nl