Leergang Interne Jobcoach

Nieuwe opleiding:

Leergang Interne Jobcoach

Leergang Interne Jobcoach


Steeds meer organisaties nemen mensen met een arbeidsbeperking aan. Met de Wet Banenafspraak zal dit alleen maar toenemen. Deze wet verplicht werkgevers immers om een deel van hun personeel te laten bestaan uit medewerkers met een arbeidsbeperking. In tegenstelling tot wat veel organisaties denken, is het inzetten van deze medewerkers goed mogelijk. Een vereiste is echter, dat een goede match bestaat tussen de betreffende medewerker en de werkplek. Inzicht in de beperkingen en kwaliteiten van de medewerker met een arbeidsbeperking is nodig om voor hem een passende werkplek te vinden binnen de eigen organisatie. Een Interne Jobcoach speelt hierin een cruciale rol. Hij is een medewerker van de organisatie die deze rol oppakt binnen zijn huidige functie of de functie van Interne Jobcoach vervult. Door niet alleen uit te gaan van de beperkingen, maar juist van iemand zijn kwaliteiten en talenten kan de Interne Jobcoach adequate begeleiding bieden om een juiste werkplek te vinden, creëren en behouden binnen de eigen organisatie. Dit kan laaggeschoold werk zijn, maar ook specialistische taken. Naast het coachen van de medewerker zelf, is vaak ook coaching voor de werkgever en collega’s noodzakelijk.

Met de Wet Banenafspraak zal het aantal organisaties dat mensen met een arbeidsbeperking aannemen alleen maar toenemen. Deze wet verplicht werkgevers immers om een deel van hun personeel te laten bestaan uit medewerkers met een arbeidsbeperking. In tegenstelling tot wat veel organisaties denken, is het inzetten van deze medewerkers goed mogelijk. Een vereiste is echter, dat een goede match bestaat tussen de betreffende medewerker en de werkplek. Inzicht in de beperkingen en kwaliteiten van de medewerker met een arbeidsbeperking is nodig om voor hem een passende werkplek te vinden binnen de eigen organisatie. De interne jobcoach speelt hierin een cruciale rol!

Pak jij binnen jouw organisatie de rol van interne jobcoach binnen je huidige functie of vervul je de functie van interne jobcoach? Doe je dit door niet alleen uit te gaan van de beperkingen van een medewerker, maar juist ook van zijn kwaliteiten en talenten? Alleen dan kun je adequate begeleiding bieden om een juiste werkplek voor de desbetreffende medewerker te vinden, te creëren en te behouden. Het kan gaan om laaggeschoold werk, maar ook om specialistische taken voor mensen met psychische klachten, een licht verstandelijke beperking, maar ook statushouders of fysieke beperkingen. Naast het coachen van de medewerker zelf, is vaak ook coaching voor en advies aan de werkgever en collega’s nodig. Zijn dit de taken en uitdagingen waar je voor staat en wil je hierin verder ontwikkelen? Dan is de Leergang Interne Jobcoach van Elan Training bij uitstek geschikt voor jou!

Opleidingslocatie: Op de trainingslocatie van Elan Training De Geershof in Ulvenhout bij Breda
Op aanvraag ook incompany mogelijk.
Niveau: MBO+ niveau
Opleidingsduur: 6 dagen (12 dagdelen) in 3 tot 4 maanden
Groepsgrootte: 8-12 deelnemers
Prijs compleet: € 1.975,- btw vrij

Startdata en inschrijfformulier:

Leergang Interne Jobcoach   •   Nieuwe data worden nog gepland


Download Brochure Leergang Interne Jobcoach

Verstuur het aanvraagformulier en ontvang de brochure (pdf) in je mailbox.

Velden met * zijn verplicht.

Je naam*

Je email*

Woonplaats*

Je organisatie / werkgever

*Wil je de nieuwsbrief van Elan Training per mail ontvangen?

Ja   Nee


Voor wie is de leergang Interne Jobcoach bedoeld?

De leergang is bedoeld voor alle professionals die binnen de organisatie de rol of functie hebben om mensen met een beperking binnen de organisatie te begeleiden bij het vinden en behouden van passend werk. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld werkbegeleiders, werkmeesters, HRM-medewerkers, teamleiders, supervisors en medewerkers die jobcoach-gerelateerde taken uitvoeren.

Toelatingseisen

De leergang is vormgegeven op mbo+ niveau en vereist tenminste een werk- en denkniveau op niveau 4. Daarnaast vindt Elan Training het noodzakelijk dat je gedurende de leergang minimaal een medewerker met een arbeidsbeperking tenminste 4 uur per week begeleidt.

Vooropleiding: MBO-niveau
Werkplek: Relevante werkplek, waarin je tenminste 1 medewerker met een arbeidsbeperking kunt begeleiden tijdens de opleiding

Wat leer je?

Na afloop van de leergang ben je in staat om als interne jobcoach medewerkers met een arbeidsbeperking effectief te begeleiden bij passend werk binnen de eigen organisatie.

Certificering

Na het voldoende afronden van de leergang ontvang je als deelnemer het certificaat Leergang Interne Jobcoach op MBO-niveau. Dit certificaat geeft je de mogelijkheid tot registratie bij NVS (Nederlandse Vereniging voor Support).

Startdata: eerstvolgende startdatum 7 april

De leergang Interne Jobcoach start meerdere keren per jaar.
Voor elke start kun je je met het betreffende inschrijfformulier inschrijven.
Je kunt ons ook bellen of via de contactpagina contact opnemen als je vragen hebt.

De exacte tijden en lesdata vind je tevens op het inschrijfformulier (zie hierboven).

Tijdens de leergang wordt gebruik gemaakt van de Supported Employement methodiek. Dit is een belangrijke methodiek voor de jobcoach om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden. Hieronder vind je een globale indeling van het programma.

Incompany

Elan Training verzorgt al haar opleidingen en trainingen ook incompany.

Meer informatie hierover vindt je op onze webpagina Elan Training Incompany


Contact:    tel 076-5611530    |    info@elantraining.nl